Tuinontwerp Studio | 3D Tuinontwerp laten maken
arrow_drop_up arrow_drop_down

Tuinontwerp Studio

Schakel expertise in van onze tuinontwerpers en ga voor een 3D Tuinontwerp presentatie

Zou je een rondleiding willen door jullie splinternieuwe tuin al voor dat de tuin is aangelegd? Dat kan! Onze 3D tuinontwerp presentaties maken het mogelijk om jullie wensen tot in het kleinste detail weer te geven met bijna levensechte beelden.


In onze tuinontwerp studio werken we samen met professionals die beschikken over de meest creatieve ideeën waardoor onze klanten keer op keer worden verrast met waanzinnig mooie tuinontwerpen zonder houdbaarheid datum. Onze visie is 100% gebaseerd op gelukbeleving en plezier op lange termijn. 


Ontdek op deze pagina voorbeelden van onze ontwerpen en beslis of je graag in gesprek wil met onze tuinontwerp experts.

Dromen van een nieuwe tuin...

10+ jaar
Relevante ervaring
1000+
New things every day!
1000+
New things every day!

Peter Mecklenfeld en zijn team hebben voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. we zijn uiterst tevreden.

Fam. van't Slot

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek

Vertalen van wensen en ideeën

De essentie van het tuinontwerpen draait om de vertaling van jullie persoonlijke wensen en ideeën naar een concreet tuinplan waar rekening is gehouden met een unieke situatie en externe factoren die van invloed kunnen zijn op het eindbeeld. Onze ontwerpers werken vanuit kennis, praktische ervaring en vooral creativiteit om keer op keer met een verrassend idee te komen. 
Neem contact op

Persoonlijke klik

Jullie besluit om met ons samen te werken hangt sterk af van de persoonlijke klik. Het ontwikkelen van een tuinontwerp is een proces waarbij persoonlijk contact een essentieel onderdeel is. Onze ontwerpers staan erom bekend dat ze beschikken over een hoge dosis mensenkennis. Ze zijn in staat om de diepst liggende wensen boven te halen en dat te vertalen in tastbare oplossingen die zichtbaar worden in het 3D tuinontwerp. Andersom geldt dit hetzelfde. Wij kunnen alleen het beste werk leveren als de klik wederzijds is. Vertrouwen is de basis van samenwerken en als dat in balans is kunnen we het beste resultaat aan jullie overhandigen.
Plaats een vrijblijvende aanvraag

Tuinontwerpen is een proces

Voor er uiteindelijk een tuinontwerp op tafel ligt gaat daar een zorgvuldig proces aan vooraf. In ruim 10 jaar ervaring hebben wij intern een succesmethode ontwikkeld waarbij kennis, ervaring en creativiteit worden samengevoegd. Wij geloven in het doorontwikkelen van ideeën en oplossingen in plaats van keer op keer een zijweg in te slaan. Door consistent te zijn aan onze visie kunnen we niet alleen de creativiteit waarborgen maar zorgen we er ook voor dat alle plannen die we ontwikkelen ook praktisch en degelijk uitvoerbaar zijn.
Contact opnemen

Proces & Werkwijze

Kennismaking

Allereerst komen we bij jullie langs voor een persoonlijke kennismaking. Alle wensen en jullie ideeën worden besproken waarna we met gerichte notities aan de slag kunnen.


Inventarisatie

De bestaande situatie wordt in kaart gebracht en we inventariseren welke interne en externe factoren een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke keuzes die we moeten verantwoorden.


Ontwikkeling

Achter de schermen starten wij met handmatig schetsen en overleggen. Vervolgens overleggen we binnen ons team om creatieve keuzes praktisch te kunnen toelichten. 


3D presentatie

Zodra we het idee op papier helder hebben werken we toe naar een levensechte 3D presentatie die jullie een perfect beeld schetst van de toekomstige situatie.


2D plattegrond

Het idee wordt 2D en op schaal uitgewerkt in een plattegrond en met een legenda. Deze tekening is geschikt om een begroting mee op te stellen en de uiteindelijke aanleg.


Materiaal advies

Jullie krijgen van ons advies over de te gebruiken materialen. Wij beschikken over een brede materiaalkennis en kunnen specifiek adviseren over stijl en toepassing van verschillende materialen.


Beplantingsplan

Het pakket kan worden uitgebreid met een beplantingsplan. Dit vergt de nodige aandacht en precisie om jullie wensen af te stemmen op de situatie om vervolgens een onderhoudsarm en sfeervol eindbeeld te kunnen realiseren.


Technische uitwerking

Afhankelijk van de situatie en de omvang van het project kunnen jullie beslissen om bepaalde onderdelen of elementen gedetailleerder uit te werken. Denk bijv. aan een zwembad die een technische uitwerking vergt voor de aanleg.


Bestek en begroting

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn in de uiteindelijke investering in de aanleg. Indien gewenst kunnen wij altijd een specifieke begroting opstellen om helderheid te geven over de te verwachten investering.


3D Tuinontwerp voorbeelden & inspiratie

Tuinontwerp door ons laten maken?

Kom met ons in contact!

Neem vrijblijvend contact met ons op om jullie tuinplannen aan ons voor te stellen. Op basis van onze eerste kennismaking zullen wij alvast een inschatting maken van de te verwachten investering in het 3D tuinontwerp pakket en bespreken we de volgende stappen. 

Veel gestelde vragen

HOEVAAK HEBBEN WE PERSOONLIJK CONTACT?

De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Wij zijn pas van mening dat je pas werk (en al helemaal iets persoonlijks als een tuinontwerp) uitbesteed als er een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen is.

In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en creatieve ideeën van het proces. Aansluitend, als jullie opdracht geven gaan we de tuin inmeten om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerp proces.

In de vervolgafspraak komen we de tuinplannen presenteren en bespreken we tegelijkertijd de richtlijnen van de begroting, materiaalkeuze en het beplantingsplan.

Daarna vervolgen we het traject en werken we het definitieve ontwerp met technische tekeningen uit en stellen we een gespecificeerde begroting op met uitgangspunten van de te verwachten investering. Deze zullen we digitaal naar jullie verzenden.

Willen jullie graag een uitgebreide toelichting op de begroting en/ of zijn jullie voornemens om in gesprek te gaan over de aanleg van de tuin dan plannen we een (extra) vervolgafspraak in onze modeltuin.

KUNNEN JULLIE DE TUIN OOK AANLEGGEN?

Jazeker, graag zelfs! Ons team van vakmensen en specialisten is dagelijks bezig met het aanleggen van mooie tuinen, terrasoverkappingen en tuinschuren. We gaan graag in gesprek over de aanleg en montage. Maar niet te snel. In deze (ontwerp) fase vinden we het belangrijk om ons zoveel mogelijk te focussen op het maken van plannen en uitwerken van goede ideeën. Dat maakt ons concept sterk en het zorgt ervoor dat alle plannen goed doordacht zijn. Jullie gaan geen overhaaste keuzes maken en beslissingen nemen waarvan jullie achteraf spijt krijgen. Stap voor stap naar een ultieme droomtuin.

WERKEN JULLIE LANDELIJK?

Onze adviseurs en ontwerpers werken landelijk en je kunt dus uit iedere hoek van het land bij ons terecht voor een aanvraag. Voor het aanleggen van tuinen werken wij samen met exclusief geselecteerde partners. Mochten jullie graag een offerte ontvangen voor de aanleg dan zullen wij een regionale partner adviseren waar wij het volste vertrouwen in hebben.


IS ER EEN NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE?

Nee, alle prijzen zijn volledig gebaseerd op een maximale tijdsinvestering. Daar kunnen we geen niet goed, geld terug garantie op geven. Maar maak je geen zorgen! Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen hebben we nog nooit een klant teleurgesteld en altijd een origineel, creatief tuinontwerp weten te presteren.

DOEN JULLIE OOK PROJECTBEGELEIDING?

Uiteraard! Als wij de tuin aanleggen is dit vanzelfsprekend. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als jullie de tuin zelf willen aanleggen bijvoorbeeld. Dan kunnen we een voorstel uitwerken waarin wij de inkoop (profiteer van extra korting) en projectbegeleiding/ kwaliteitsbewaking verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Plaats een vrijblijvende aanvraag!

Contact opnemen
Cookie erbij?