arrow_drop_up arrow_drop_down

Een goed tuinontwerp betaalt zichzelf dubbel en dwars terug...

Ontdek het Studio Florum ontwerp pakket:

Bekijk het voorbeeld
10+ jaar
Relevante ervaring
500+
Tuinen ontworpen
9.0
Gemiddelde klantbeoordeling

Klaar om de plannen voor een nieuwe droomtuin concreet te maken? Op deze pagina laten we de Studio Florum werkwijze zien en krijg je de mogelijkheid om een gratis gesprek aan te vragen met een van onze tuinontwerpers. In de afgelopen 10 jaar heb ik samen met mijn team honderden tuinen ontworpen en aangelegd met ons eigen hoveniersbedrijf en regionale partners. Sinds 2015 ben ik intensiever gaan samenwerken omdat het aantal aanvragen uit heel Nederland is gaan groeien. Ik heb een team van ontwerpers samengesteld met dezelfde visie en die de kwaliteit kunnen leveren waarin ik zelf geloof en waarmee wij onze klanten al jarenlang kunnen verrassen. Het gevolg van deze samenwerking is dat de kwaliteit van ons ontwerp pakket alleen maar verder is toegenomen. Heb jij serieus plannen om de tuin aan te pakken? Maak kennis met de ontwerpers van Studio Florum!

Peter Mecklenfeld en zijn team hebben voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. we zijn uiterst tevreden.

Fam. van't Slot

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek

Waarom is een tuinontwerp zo waardevol?

In mijn ogen zijn er 2 dingen die eruit springen als we kijken naar het belang van een goed tuinontwerp. Ik ben er zelfs van overtuigd dat een goed tuinontwerp waar aandacht aan is besteed zich dubbel en dwars laat terugverdienen. 

 • Voorkom onnodige kosten met behulp van een goed tuinontwerp
 • Het eindresultaat is meetbaar beter dan wanneer er geen goed ontwerp is gemaakt

Voorkom onnodige kosten

Met de juiste kennis en ervaring kan de aanleg veel beter worden voorbereid. Technische zaken en uitdagingen kunnen vooraf beter worden ingeschat waardoor keuzes veel bewuster worden gemaakt. Draai het eens om. Wat nu als je kunt voorkomen dat je achteraf onnodige kosten maakt en dat je dit geld extra kunt besteden in de kwaliteit van je tuin? Dat is toch een veel betere volgorde? Ook komt het vaak de creativiteit ten goede en worden tuinen een stuk vetter als je vooraf wat meer tijd en energie steekt een ontwerp.

Bekijk ontwerpboek


Tevreden met keuzes op lange termijn

Het wel of niet tevreden zijn met het eindresultaat is 100% afhankelijk van het idee en de aandacht in de ontwerpfase. Met behulp van een 3D ontwerpplan kunnen wij jullie ideeën zo visualiseren of de tuin daadwerkelijk is. Details kunnen op deze manier veel beter in kaart worden gebracht en het gevoel van ruimte wordt veel sterker. Daarnaast kunnen details doorslaggevend zijn in de keuze voor kleurgebruik en materialen. Er ontstaat een gevoel dat twijfels wegneemt en het helpt om betrouwbare keuzes te maken voor de lange termijn.
Bekijk voorbeeld

Ontwerpen is een proces...

De kwaliteit van een goed ontwerp is afhankelijk van de hoeveelheid aandacht. Even snel een ontwerp in elkaar knutselen is er wat ons betreft niet bij. Als het goed is ben je van plan om nog jarenlang van de tuin te genieten. Dan is het toch zeker logisch om 1x goed te investeren? Bij Studio Florum hebben we een werkwijze waarin we onze tijd optimaal kunnen benutten aan de aandacht voor onze opdrachtgever en het uitwerken van het idee. 


Het volledige proces in 5 stappen:

 • Kennismakingsgesprek en inventarisatie
 • Schetsontwerp en opmaak 
 • Presentatie 3D tuinontwerp
 • Begroting
 • Definitief tuinontwerp (incl. plattegrond)

Proces & Werkwijze

1. Kennismakingsgesprek en inventarisatie

Allereerst starten we met een kennismakingsgesprek waarin we jullie tuinwensen gaan achterhalen en de uitgangspunten bepalen voor jullie nieuwe tuin. We gaan ook meteen de bestaande tuin inventariseren en leggen de situatie vast zodat we niet alleen mooie ideeën kunnen ontwerpen maar denken we meteen na over technische zaken zodat de tuin ook daadwerkelijk zo kan worden aangelegd.

2. Schetsontwerp en opmaak

Aan de hand van de verzamelde gegevens starten we met ontwerpen. Dit is een tijdrovend proces waarbij we achter de schermen de eerste lijnen op papier zetten om uiteindelijk tot een goed idee te komen. Vervolgens werken we de ideeën digitaal uit en transformeren we ze tot levensechte 3D beelden.

3. Presentatie 3D tuinontwerp

We maken een afspraak om de plannen te komen presenteren in 3D. Jullie zien de beelden alsof de tuin al daadwerkelijk is aangelegd en wij vertellen het verhaal achter het ontwerp. Wat je op het ontwerp ziet is namelijk niet zomaar bedacht en heeft altijd een achterliggende gedachte. Waarom we kiezen voor dergelijke oplossingen is zelfs belangrijker dan de oplossing zelf. Wij vinden het belangrijk dat we kiezen voor praktische opties die enerzijds voldoen aan hoge kwaliteitseisen en anderzijds passen in jullie budget zodat de tuin ook daadwerkelijk aangelegd kan gaan worden.

4. Begroting

De stap van ontwerp naar tuinaanleg is essentieel. Met behulp van onze praktische ervaring brengen we (indien gewenst) in kaart welke investering het ontwerp met zich meebrengt als deze ook daadwerkelijk aangelegd wordt. Op deze manier kunnen keuzes verantwoord worden gemaakt of kan er een faseplan worden voorbereid om toch het totaalplan te kunnen realiseren. 

5. Definitief tuinontwerp (incl. plattegrond)

Ten slotte verwerken we eventuele wijzigingen in het ontwerp en maken we de plattegrond compleet. Jullie ontvangen dan een digitaal ontwerp-boek voorzien van:

- 3D ontwerp-beelden 

- 3D ontwerp-beelden met verlichting

- 2D plattegrond op schaal

- Sfeerbeelden 

- Materiaaladvies


  Oplevering Ontwerpboek

  Afhankelijk van jullie wensen leveren we het aangeboden ontwerp-pakket op in een digitaal ontwerp-boek. We kunnen ook een stap verder gaan tot het uitwerken van een uitgebreid verlichtingsplan of beplantingsplan. Dit is een proces waarbij we technische details en de indeling gaan uitwerken in een plattegrond tekening. Bij het ontwerpen van een beplantingsplan gaat onze aandacht voornamelijk naar het uitzoeken en combineren van plantencombinaties die exact aansluiten bij wat jullie graag willen en die passen bij de omstandigheden in de tuin.
  Bekijk voorbeeld ontwerpboek

  Studio Florum - Ontwerpboek

  Om een helder beeld te krijgen van het ontwerp-boek kun je via de link hieronder het ontwerpboek downloaden van onze modeltuin. Hier zie je exact hoe wij de beelden presenteren en hoe de tuin er uiteindelijk uit is komen te zien, inclusief:


  • Situatie overzicht 
  • 2D plattegrond 
  • 3D bovenaanzicht 
  • 3D beelden
  • 3D details
  • 3D tuinverlichting 
  • Eindresultaat 
  • Eindresultaat met tuinverlichting


  Wij kunnen het ontwerpboek al aanbieden vanaf 650,- euro incl. btw

  We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten ontwerpen en aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden. Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.
  Fam. Kubsch
  Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Wij hebben een tuinontwerp laten maken. We waren erg verrast. Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Helemaal geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Wendy van Telgen
  Vanaf het eerste contact duidelijk en correct! Afspraken worden nagekomen, allemaal mannen met hart voor 'hun' specialiteit en die je het gevoel geven dat ze het helemaal naar je zin willen maken. Prettig in de communicatie en omgang. De stijl van Mecklenfeld sloot naadloos aan bij onze wensen en maakt dat wij nu geen 'standaard' tuin hebben, maar één waar veel mensen om ons heen enthousiast op reageren!
  Marcel en Mariska

  - Maak een afspraak -

  Neem vrijblijvend contact met ons op om jullie tuinplannen aan ons voor te stellen. Op basis van onze eerste kennismaking zullen wij alvast een inschatting maken van de te verwachten investering en bespreken we de volgende stappen. 

  Veel gestelde vragen

  HOEVAAK HEBBEN WE PERSOONLIJK CONTACT?

  De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Wij zijn pas van mening dat je pas werk (en al helemaal iets persoonlijks als een tuinontwerp) uitbesteed als er een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen is.

  In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en creatieve ideeën van het proces. Aansluitend, als jullie opdracht geven gaan we de tuin inmeten om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerp proces.

  In de vervolgafspraak komen we de tuinplannen presenteren en bespreken we tegelijkertijd de richtlijnen van de begroting, materiaalkeuze en het beplantingsplan.

  Daarna vervolgen we het traject en werken we het definitieve ontwerp met technische tekeningen uit en stellen we een gespecificeerde begroting op met uitgangspunten van de te verwachten investering. Deze zullen we digitaal naar jullie verzenden.

  Willen jullie graag een uitgebreide toelichting op de begroting en/ of zijn jullie voornemens om in gesprek te gaan over de aanleg van de tuin dan plannen we een (extra) vervolgafspraak in onze modeltuin.

  KUNNEN JULLIE DE TUIN OOK AANLEGGEN?

  Jazeker, graag zelfs! Ons team van vakmensen en specialisten is dagelijks bezig met het aanleggen van mooie tuinen, terrasoverkappingen en tuinschuren. We gaan graag in gesprek over de aanleg en montage. Maar niet te snel. In deze (ontwerp) fase vinden we het belangrijk om ons zoveel mogelijk te focussen op het maken van plannen en uitwerken van goede ideeën. Dat maakt ons concept sterk en het zorgt ervoor dat alle plannen goed doordacht zijn. Jullie gaan geen overhaaste keuzes maken en beslissingen nemen waarvan jullie achteraf spijt krijgen. Stap voor stap naar een ultieme droomtuin.

  WERKEN JULLIE LANDELIJK?

  Onze adviseurs en ontwerpers werken landelijk en je kunt dus uit iedere hoek van het land bij ons terecht voor een aanvraag. Voor het aanleggen van tuinen werken wij ook samen met exclusief geselecteerde partners. Mochten jullie graag een offerte ontvangen voor de aanleg dan zullen wij een regionale partner adviseren waar wij het volste vertrouwen in hebben.


  IS ER EEN NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE?

  Nee, alle prijzen zijn volledig gebaseerd op een maximale tijdsinvestering. Daar kunnen we geen niet goed, geld terug garantie op geven. Maar maak je geen zorgen! Sinds de oprichting van Mecklenfeld tuinen hebben we nog nooit een klant teleurgesteld en altijd een origineel, creatief tuinontwerp weten te presteren.

  DOEN JULLIE OOK PROJECTBEGELEIDING?

  Uiteraard! Als wij de tuin aanleggen is dit vanzelfsprekend. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als jullie de tuin zelf willen aanleggen bijvoorbeeld. Dan kunnen we een voorstel uitwerken waarin wij de inkoop (profiteer van extra korting) en projectbegeleiding/ kwaliteitsbewaking verzorgen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

  Plaats een vrijblijvende aanvraag!

  Cookie erbij?