Tuinontwerp Gids
arrow_drop_up arrow_drop_down

De 9 meest gemaakte tuinontwerp fouten en hoe jij ze voorkomt...

Ben je van plan om binnenkort of over een tijdje aan de slag te gaan met een nieuwe tuin? Dan is deze online Tuinontwerp Gids het juiste startpunt. Met de kennis, informatie en inzichten uit deze gids voorkom jij dé 9 klassieke tuinontwerpfouten die leiden tot onnodig hoge kosten of zelfs teleurstelling achteraf. 

Ontdek onze tuinontwerp methode en neem onze checklist 1-op-1 over:

  • De 3 belangrijkste kenmerken van mijn visie
  • Hoe je tuinaanleg fouten in de ontwerpfase kunt voorkomen
  • Hoe je ervoor zorgt dat je teleurstelling achteraf voorkomt
  • Hoe je geld gaat besparen al voor dat je het investeert
  • In welke volgorde je het tuinontwerp proces zou moeten indelen

Tuinontwerp is een vak apart!

Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ben initiatiefnemer van florum.nl. Inmiddels ben ik al 15 jaar actief in de groene sector en ben ik sinds 2009 eigenaar van hoveniersbedrijf & tuinontwerp studio Mecklenfeld Tuinen.

Al sinds ik mijn bedrijf ben begonnen zie ik 1 opvallend punt terugkeren op letterlijk iedere wensenlijst van mijn klanten. Ze willen namelijk allemaal een tuin met zo min mogelijk onderhoud.

Een wensenlijst opstellen in combinatie met een inspiratiebord waarop prachtige beelden staan lukt nog wel. Maar hoe voeg je alle inspiratie samen tot een concreet tuinontwerp wat ook nog eens praktisch en uitvoerbaar is?

Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om vast te lopen in alle toffe ideeën die je o.a. online kunt vinden. Samen met mijn team van ontwerpers en vakmannen hebben we in de afgelopen 10 jaar zo'n beetje alle situaties wel onder ogen gehad en hebben we altijd een passende oplossing kunnen uitwerken

Ik heb deze Tuinontwerp Gids speciaal geschreven voor mensen die op het punt staan om nieuwe tuinplannen te ontwikkelen. De gids geeft je de juiste handvatten en richtingen voor als je zelf met een ontwerp aan de slag wil maar ook als je van plan bent om een tuinontwerper in te schakelen is het van belang om deze cruciale zaken vooraf in kaart te brengen voor jouw specifieke situatie.

Voorkom teleurstelling en kostbare situaties achteraf en laat je inspireren door mijn Tuinontwerp Gids.

Download de Tuinontwerp Gids
10+ jaar
Relevante ervaring
350+
Tuinen ontworpen
9.0
Gemiddelde beoordeling
12.000+
Downloads van mijn ebooks

- Ervaringen van klanten -

Peter Mecklenfeld heeft voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. we zijn uiterst tevreden.
Fam. van't Slot
In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.
Fam. Klarenbeek

Tuinontwerp inspiratie en voorbeelden

Tuinontwerpen met de hand. Het uitwerken van creatieve ideeën begint met de hand. Creativiteit zit in ons hoofd. Digitale ontwerpprogramma's en online hulpmiddelen zijn super handig maar het uiteindelijke idee zal er niet door verbeteren. 
3D ontwerpen helpen ons om het idee en de uiteindelijke werkelijkheid dichter bij elkaar te brengen. 3D ontwerpen zijn het perfecte hulpmiddel om twijfels weg te nemen en keuzes goed doordacht te maken.

Ga direct aan de slag!

Bepaal het juiste startpunt om tuinplannen te maken met deze Tuinontwerp Gids en ontdek welke fouten jij niet wil maken om achteraf onnodig hoge kosten te maken. Ga direct aan de slag en ontvang de gids binnen 1 minuut in je mailbox!
Zie hier enkele voorbeelden van gerealiseerde tuinontwerpen in de praktijk bij daglicht.
Zie hier enkele voorbeelden van gerealiseerde tuinontwerpen in de avonduren. 

- Ervaringen van klanten -

Mecklenfeld Tuinen heeft voor ons het tuinontwerp gemaakt met onze wensen en daar waren we heel blij mee. Daarnaast hebben de vakmannen een super mooie veranda gebouwd.
Jan van der Molen

Frisse ideeën en 'het woord bij de daad voegen' maakt het, dat ik uitmuntend tevreden ben over de mannen van Mecklenfeld tuinen.

Harry Kok

Wij hebben een tuinontwerp laten maken. We waren erg verrast. Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Helemaal geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Wendy van Telgen

Deze wil je hebben, toch?

Hij ligt helemaal gratis op je te wachten. Download de Tuinontwerp Gids en zorg dat je goed voorbereid start met het maken van tuinplannen.
Cookie erbij?