arrow_drop_up arrow_drop_down

Het begin van iedere nieuwe droomtuin...

Laat je net zoals ruim 600 anderen verrassen door kennis, creativiteit en vakmanschap!

Bekijk de 3 mogelijkheden
10+ jaar
Relevante ervaring
600+
Tuinen ontworpen
9.0
Gemiddelde klant beoordeling
5 experts
Door bijna heel NL.

Een nieuw tuinontwerp vraagt om creative oplossingen, maatwerk en vakmanschap...

Wil je meer dan een standaard tuin? Investeer dan in een professioneel tuinontwerp waarin we je meenemen in ons creatieve proces. Aan de hand van onze methode weten wij hoe we onze opdrachtgevers kunnen verrassen met prachtige ideeën en tastbare oplossingen om alle tuinwensen vorm te geven in een uniek tuinontwerp. Bij Studio Florum hebben we 3 mogelijkheden waarin we een ontwerp kunnen uitwerken. Bekijk de opties en ontdek welke het best aansluit:

Bekijk mogelijkheden

2D tuinontwerp

Een maatvast tuinontwerp (op schaal) waarin alle wensen worden uitgewerkt en gepresenteerd op een digitale plattegrond en moodboard. 
Meer info


3D ontwerp pakket

Met behulp van de nodige creativiteit en softwaretools zijn onze ontwerpers in staat om de tuin tot leven te laten komen al voor deze daadwerkelijk is aangelegd.
Meer info

Cursus tuinontwerpen

Ga je liever zelf aan de slag met een tuinontwerp? Bij Studio Florum zijn we uniek in Nederland met onze eigen Cursus Tuinontwerpen voor particulieren.
Meer info

Peter Mecklenfeld en zijn team hebben voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. we zijn uiterst tevreden.

Fam.van't Slot

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.

Fam. Klarenbeek

3 mogelijkheden

v.a. € 250,-

2D Tuinontwerp en plattegrond

 • Intakegesprek en inventarisatie van de bestaande situatie
 • Tuinontwerp in 2D en een plattegrond op schaal
 • Moodboard om het ontwerp te visualiseren
 • Materiaal- en beplanting advies 
 • Advies over tuinverlichting en beregening
 • Begroting om het ontwerp te realiseren
 • Plan van aanpak voor de aanleg
 • Mogelijkheid om de investering terug te verdienen


Vraag eerst een vrijblijvend telefoongesprek aan om kennis te maken en de wensen te bespreken. Daarna kunnen wij het tarief afstemmen en beslissen we of we gaan samenwerken.

v.a. € 650,-

3D Tuinontwerp pakket

  • Intakegesprek en inventarisatie van de bestaande situatie
  • Tuinontwerp in 2D en een plattegrond op schaal
  • Tuinontwerp gepresenteerd in levensechte 3D beelden
  • Moodboard om het ontwerp te visualiseren
  • Materiaal- en beplanting advies 
  • Advies over tuinverlichting (in 3D) en beregening
  • Begroting om het ontwerp te realiseren
  • Plan van aanpak voor de aanleg
  • Mogelijkheid om de investering terug te verdienen


  Vraag eerst een vrijblijvend telefoongesprek aan om kennis te maken en de wensen te bespreken. Daarna kunnen wij het tarief afstemmen en beslissen we of we gaan samenwerken.

€ 449,90-
€ 127,-

Cursus Tuinontwerpen

Leer ontwerpen aan de hand van de Studio Florum ontwerpmethode en maak
jouw eigen tuinontwerp dat voldoet aan professionele richtlijnen!


 • Betaalt zich dubbel en dwars terug
 • Methode gebaseerd op 10+ jaar kennis en ervaring 
 • Je kunt de cursus volledig in je eigen tijd volgen
 • 100% uniek in Nederland

Een tuinontwerp maken in 5 stappen...

1. Intake en inventarisatie

Allereerst starten we met een intakegesprek waarin we jullie tuinwensen gaan achterhalen en de uitgangspunten bepalen voor jullie nieuwe tuin. We gaan ook meteen de bestaande tuin inventariseren en leggen de situatie vast zodat we niet alleen mooie ideeën kunnen ontwerpen maar denken we meteen na over technische zaken zodat de tuin ook daadwerkelijk zo kan worden aangelegd.

2. Tuinontwerp 2D en plattegrond

Aan de hand van de verzamelde gegevens starten we met ontwerpen. Dit is een tijdrovend proces waarbij we achter de schermen de eerste lijnen op papier zetten om uiteindelijk tot een goed idee te komen. Vervolgens werken we de ideeën digitaal uit en maken we een 2D plattegrond op schaal met bijbehorende sfeerbeelden om het ontwerp te visualiseren.

3. Tuinontwerp in 3D

Kies je voor ons uitgebreide ontwerp pakket dan ontwerpen we de tuin volledig in 3D. Jullie zien de beelden alsof de tuin al daadwerkelijk is aangelegd en wij vertellen het verhaal achter het ontwerp. Wat je op het ontwerp ziet is namelijk niet zomaar bedacht en heeft altijd een achterliggende gedachte. Waarom we kiezen voor dergelijke oplossingen is zelfs belangrijker dan de oplossing zelf.

4. Begroting

De stap van ontwerp naar tuinaanleg is essentieel. Met behulp van onze praktische ervaring brengen we (indien gewenst) in kaart welke investering het ontwerp met zich meebrengt als deze ook daadwerkelijk aangelegd wordt. Op deze manier kunnen keuzes verantwoord worden gemaakt of kan er een faseplan worden voorbereid om toch het totaalplan te kunnen realiseren.

5. Plan van aanpak

Zodra het ontwerp helder is kunnen we starten met de voorbereidingen voor de aanleg. Wij kunnen met ons hoveniers- en houtbouw bedrijf de complete aanleg uit handen nemen. We bespreken het plan van aanpak en maken een werkplanning. Kiezen jullie ervoor de tuin zelf aan te leggen dan adviseren we graag over de best mogelijke opties om uiteindelijk tot het best mogelijke eindresultaat te komen.

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten ontwerpen en aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden. Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.
Some person - Company BV

Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Wij hebben een tuinontwerp laten maken. We waren erg verrast. Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Helemaal geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Some person - Company BV

Vanaf het eerste contact duidelijk en correct! Afspraken worden nagekomen, allemaal mannen met hart voor 'hun' specialiteit en die je het gevoel geven dat ze het helemaal naar je zin willen maken. Prettig in de communicatie en omgang. De stijl van Mecklenfeld sloot naadloos aan bij onze wensen en maakt dat wij nu geen 'standaard' tuin hebben, maar één waar veel mensen om ons heen enthousiast op reageren!
Some person - Company BV

Enthousiast? Maak dan je keuze...

Maak de keuze die het best past bij de situatie. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan voor 1 van onze ontwerpproducten of ontdek alles over de cursus tuinontwerpen!
Cookie erbij?